Om ni har bytt mailserver behöver nedan uppdateringar göras för att mailutskick ska fungera från Palette. För att kunna göra förändringar behöver man ha åtkomst till applikationsservern. Det är rekommenderat att detta är gjort av er IT-avdelning eller er IT-partner.

På applikationsservern, i filstrukturen där Palette ligger installerat, finns en mapp som heter BMS eller PAMS.
I denna mapp finns en fil som heter Palette.Baltzar.Interface.Winservice.Maintenanceserivce.exe. Filtypen är XML Configuration File.

Ta först en kopia på filen och spara någonannanstans utifall något skulle gå snett. Öppna sedan filen i Anteckningar (Notepad) och leta reda på taggen <add key="SMTPServer" value ="localhost"/>. Ändra värdet till den nya mailservern och spara filen.

Starta sedan om Palette Maintenance Service, en Windowstjänst som ligger på applikationsservern. Om du är osäker på hur du gör det så finns en FAQ som beskriver hur: Hur startar man om Palette Maintenance Service?