Vid kontering av faktura kan rollen kontera på de konton/objekt som rollen har behörighet på.

För att kontrollera behörighet för rollen, gör enligt följande steg:

1. Gå till Administration > Generellt > Roll
  2. Sök fram rollen och klicka på rollen så att detaljbilden för rollen visas.
  3. Klicka därefter på Behörigheter > Behörigheter.
    Då ska du vara i denna bild:
  4. Välj ett register, d.v.s. konto eller något av era objekttyper.
  5. Klicka på Sök.

Om rollen har behöriget på kontot visas kontot i kolumen Valda.
Om rollen inte har behörighet på kontot visas kontot i kolumnen Ej valda.

För att ge rollen behörighet på kontot går det att i denna vy flytta kontot mellan de olika kolumnerna. Glöm ej att spara. Ett annat alternativ är att gå till Behörigheter > Behörighetsurval, och där uppdatera rollens behörighet.

Om rollen har behörighet på kontot men fortfarande inte ser det vid kontering, se FAQ som heter "Hur använder man favoriter?"